Yılan besleyeni, o yılan soksun.


"Yılan besleyeni, o yılan soksun." demekle, "Benim gibi düşünmeyen ölsün." gitsin demek aynı şey değildir. 

PKK'ya terör örgütü diyemeyen birini terör eylemi ile öldürmüşler. Şu aşamada teröristin hangi terör örgütünden olduğu umurumda bile değil. Etme bulma dünyası bu... İnsan diliyle de kalemi ile de katil olabilir. Hatta binlerce, yüz binlerce kişinin hatta bir ya da bir kaç neslin katili olabilir. Kalem kullanmak, nükleer bomba kullanmaktan bin kere daha tehlikelidir, mes'uliyetlidir. 

Herkes Müslüman olmak, hadiselere biz Müslümanlar gibi bakmak zorunda değildir. Fikir ve vicdan özgürlüğü var. İstediği gibi inanıp istediği gibi yorumlar. Ama herkes asgari seviyede insani değerlere sahip olmak zorundadır. Seni vurmayan teröre "terördür" diyemiyorsan, seni vurduğunda "terördür. zulümdür, cinayettir, haksızlıktır, katliamdır" diye bağıramazsın. 

Türkiye gerçekten medeni bir hukuk sistemine sahip olsa idi, Tahir Elçi şimdiye kadar bin kere yargılanıp idam edilmişti ve toplumda böyle gereksiz gerilmeler hiç yaşanmamış olurdu. On binlerce masumun kanına girmiş ve başka devletlerin güdümündeki bir terör örgütüne "terör örgütü değildir" diyen kişinin toplumu daha fazla germesine, bölmesine ve çatışmaya itmesine asla izin verilmezdi. İşte bir kaç gün önce bir psikolog, bir IŞİD teröristinin fotoğrafını profil resmi yaptığı için derhal tutuklandı ve tutuklu yargılanacak. Hep çifte standart, hep haksızlık, hep adaletsizlik, hep içimizdeki İsrail ve Ermenistan'ın ihanetleri bu memleketi yaşanmaz hala getiren...