uzay, uzayda hayat var mı, UFO, dev UFO, mega UFO, mega uzaylı yapıları, uzayın sırları, bilim kurgu, Mehmet Fahri Sertkaya, NASA, kültür sanat, videolar,


17. yüzyıl Avrupa'sındaki ressamların çizdiği en enteresan tablolardan birisi de budur. 

Ressam, yaşadığı dönemde, kendisinin de şahit olduğu çok enteresan bir doğa olayını resmetmiştir bu tablosunda...

O zamanın insanlarına göre, dünyaya bu derece yaklaşan devasa şey bir başka gezegendir. Günümüz astronomi ilmi ise bunun gerçek olamayacağını yani o yaklaşan cismin bir gezegen olamayacağını, iki gezegenin birbirlerine bu kadar yaklaşması durumunda ikisinin çarpışması gerektiğini açıklarlar. Ve bu iki gezegeni de korkunç bir sona götürür.

Ama son yıllarda NASA'nın güneşi yakından incelemek için gönderdiği SOHO isimli uzay aracının çekip dünyaya gönderdiği görüntülerde, bu ressamın çizdiği gibi dev, ilk bakıldığında gezegen zan edilen uzay araçlarının güneşin etrafında dolaştığı, yaklaşıp enerji depoladıkları, sonra birden ve korkunç bir hızla uzaklaştıkları görülmektedir. Ve 17 yüzyıldaki o insanların gördüğü ve ressamların da resmettiği şeyin sırrı çözülmektedir.

1994 yılında da bir gün, öğleden önce 10 sularında, sadece iki saniye içinde bütün İstanbul'da ve yakın çevresinde hava akşam karanlığı gibi kararmış, saniyeler sonra da tekrar aydınlanmıştı. Havanın kararması ile otomatik olarak yanan sokak lambaları bile yanmış, aydınlanması ile de sokak lambaları otomatik olarak kapanmışlardı. Bu sarsıcı olay, o anlarda kayıtta olan pek çok kameraya yansımış ve ülkemizin ana haber kanallarında, aynı akşam, hiçbir yorum yapılamadan duyurulmuştu. Sonra da üzerinde durulmamış, unutturulmuştu. Muhtemelen, gezegen kadar büyük olanlarından olmasa da, bir şehir ya da ortalama bir ülke kadar büyük olan UFO'lardan biri, güneş ile dünyamız arasına girip, güneş ışınlarını saniyeler süresince kesmişti.


Bilim Kurgu | Uzay ve dünya dışı yaşama dair her şey şurada: www.SpaceExplorer.TV

SOHO'nun görüntüleri için videoya bakınız.