"Yeryüzüne dört kişi sahip olmuştur. İkisi mü'min ikisi kafirdir. Mü'minler Zülkarneyn(a.s.) ve Süleyman (a.s.), kafirler ise Nemrud ve Bahtu'n Nasr'dır. Beşinci olarak ehli beytimden birisi (Hz. Mehdi) gelecek ve o da dünyaya sahip olacaktır."

DÜNYA ÇAPINDA DEVLET KURMUŞ DÖRT KİŞİ VE HZ. MEHDİ'NİN BÜYÜK YARDIMCISI OLAN TÜRKLER

"Yeryüzüne dört kişi sahip olmuştur. İkisi mü'min ikisi kafirdir. Mü'minler Zülkarneyn (a.s.) ve Süleyman (a.s.), kafirler ise Nemrud ve Bahtu'n Nasr'dır. Beşinci olarak ehli beytimden birisi (Hz. Mehdi) gelecek ve o da dünyaya sahip olacaktır."
| Hadis-i Şerif, Ebu'l Ferec İbni Cevzi

Zülkarneyn (a.s.) Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen 28 kişiden biridir. Bunlardan 25'i kesinlikle peygamberdir ama Üzeyir, Lokman ve Zülkarneyn (a.s.) in peygamber mi yoksa büyük Allah dostları mı oldukları bilinmemektedir. Hz. Zülkarneyn'e dünya çapında hakim tek bir İslam devleti nimeti verilmiştir. Dünyevi ilimlerde de çok yüksek bir derece verilmiştir. O zamanda dünya üzerinde aynı bu zamanda olduğu gibi yüksek teknoloji çağı vardı. Zülkarneyn (a.s.)'ın en büyük yardımcıları Türk kavmi idi. Ye'cüc ve Me'cüc isimli iki uzaylı ve kafir kavme Hz. Zülkarneyn devrinde set çekildi.

Süleyman (a.s.) ben-i İsrail'den/Yahudi kavminden bir peygamber idi. O zamanın Müslüman Yahudilerine peygamberlik ederdi. Onun zamanında da çok yüksek teknoloji vardı ki, şu günümüzdekinden bile çok ileri idi. Süleyman a.s. bir gecede 300 bin kişilik ordusunu bir yerden başka bir bölgeye havadan uçaklarla naklederdi. "Emrine rüzgarı verdik" buyrulmasının sırrı budur. Hayvanlar dahil bütün mahlukatın dilini bilirdi. Dünyada daha önce yaşanan teknoloji çağına Süleyman peygamber zamanında son verilmiştir. İnsanların teknolojiyi hayra değil de hep şerre kullanmasına Hz. Allah gadaplanmış ve teknolojiyi bir anda dünyadan kaldırmıştır. Buna da Süleyman a.s.'ın veziri Asaf'ı vesile etmiştir. Çok büyük ilim sahibi olan ve Kur'an'da ismi açıkça verilmeden kendisinden bahsedilen vezir Asaf'ın nasıl bir sebebe uyarak bir anda yeryüzünden fen ilimlerini ve teknolojiyi kaldırdığı çözülememiş bir sırdır.

Nemrud çingene idi. Küfür, isyan, sapkınlık üzerine yaşanılan bir devleti vardı ki bu devleti dünyaya hakim olmuştu.

Yeryüzüne hakim olan dört kişiden bir diğeri de Bahtu'n Nasr, diğer adı ile Nabukednazar'dır. Babil Krallığının en meşhur hükümdarı idi ve ateşe tapardı.

Gelelim beşinci kişi olan Hz. Mehdiye... Onun hakkında hadislerde verilen malumatlardan anlaşılıyor ki ona da çok büyük bir manevi tasarruf verileceği gibi, fenden, teknolojiden de çok büyük nasip verilecek. Onun zamanında da dünya çapında hakim bir İslam devleti kurulacak. Hz. Zülkarneyn devrinde olduğu gibi Hz. Mehdinin de en büyük yardımcıları Müslüman Türkler olacak. Yine o devirde olduğu gibi hz. Mehdi devrinde de başka gezegenler feht edilecek. Önlerine kurulan set yıkılınca dünyaya gelip saldıracak Ye'cüc ve Me'cüc ile savaşılacak. Bu dönemde Müslümanların başında yeniden yeryüzüne indirilen Hz. İsa olacak.

YE'CÜC ve ME'CÜC KİMLERİ ÖLDÜRECEK

Ye'cüc ve Me'cüc isimli, uzaydaki başka bir gezegenden gelen ve kafir olan iki farklı insan ırkı, Hz. İsa'nın yeniden yer yüzüne indirildiği ve Müslümanlara idarecilik yaptığı bir dönemde dünyamıza gelecekler ve ihlaslı müslümanlar İsa a.s. birlikte Tur dağına sığındıklarında, dünyadaki iki ayaklı taşları kırıp geçecekler. Sonra da kendileri helak olacaklar.

Zeynep (radiyallahü anha)'dan rivayet edilmiştir. Dedi ki:
Rasulullah (s.a.v.) yüzü kızarmış olarak ve "La ilahe illallah" diyerek uykudan uyandı. Bunu üç kere tekrarladı. "Yaklaşan bir bela yüzünden Arapların vay haline! Bu gün Ye'cüc ve Me'cüc seddinden şu kadar (bir delik) açıldı." Buyurdu. (Şu kadar derken) Başparmak ile şehadet parmağını daire şeklinde bağladı. Zeynep şöyle devam etti:
"Ya Rasulallah! Aramızda salih kişiler olduğu halde yine de kırılır mıyız?" dedim. Rasul-i Ekrem: "Evet! Çirkin haller çoğalırsa" buyurdular.
| Hadis-i Şerif, Tirmizi

"İnsanlar, Ye'cüc ve Me'cüc (dünyamızdan) çıktıktan sonra (İsa aleyhisselam liderliğinde sığındıkları Tur dağından ayrılıp normal hayatlarına geri dönerler) hacca da giderler, umre de yaparlar, hurma da yetiştirirler. "
| Hadis-i Şerif, Ramuzu'l Ehadis

"(Dünya insanlarının kafirleri Ye'cüc ve Me'cüc tarafından kırıldıktan sonra) Müslümanlar (sığındıkları Tur dağından ayrılıp normal hayatlarına dönecek ve ) onların (Ye'cüc ve Me'cüc'ün) silahlarının kılıflarını, yaylarını, kalkanlarını, oklarını yedi sene yakacaklar."
| Hadis-i Şerif, Taberani

O Ye'cüc ve Me'cüc'ün arkasından (başka gezegenlerden) üç ümmet daha olacaktır. Te'vil, Te'ris ve Mensek"
| Hadis-i Şerif, Taberani